PAUL MICHAEL DAVIS ARCHITECTS, PLLC

The view of lake union from the west side of the penthouse

Our kitchen design, which uses a strong material and color contrast to create two distinct "rooms" without separating walls

View toward the living room overlooking Lake Union from the kitchen/dining room space

Floor Plan

Axonometric Drawing

Seattle Penthouse Interior Design


A prospective buyer of a penthouse in the Nexus condominium tower in Seattle asked us to devise a concept design for two combined units.


In this scheme, we introduced a bold geometrical shift. Rather than design walls perpendicular to the building, we organized our spaces at a 45 degree angle to the envelope. This was not arbitrary: that angle corresponds to the best view toward Lake Union from the space.  


It is a common wish of contemporary architects to use complicated, conflicting geometries. The side effect is often useless, awkward rooms. In our design, we carefully utilized the shifted angles to create a pleasant and surprising path through the linear space, and took advantage of the acute angles for storage or display niches. The angled walls also orient each of the primary living spaces to the best views.





PAUL MICHAEL ARCHITECTS, PLLC               All Rights Reserved               1221 E Pike St #300 Seattle WA 98122  USA               (206) 890-9229