PAUL MICHAEL DAVIS ARCHITECTS, PLLC

Site Model

Sketch and photo collage

‘Walk-through’ sketches showing progression from the very fast freeway to the very slow library reading room

Northgate Library


Master’s Thesis Design, University of Washington, 2003


Paul Michael Davis designed this proposal for a public library branch in Seattle's Northgate area as his Master's Thesis project at The University of Washington.  


Dominated by the world's first regional shopping center, the Northgate neighborhood is characterized by vast spans of pavement and big box retail stores. The design takes this landscape of speed as its conceptual departure point, and treats the library as a space for slowing down. It also attempts to relate the building to a neglected urban creek nearby. Paul assumed the site and program requirements of the real project, including its planned co-location with a new community center.  


This design was awarded an Honorable Mention in the 2003 Society of American Registered Architects International Student Design Competition.


PORCH

FOYER

STAFF

COMMUNITY ROOM

CHECK OUT

KIDS

YOUNG ADULTS

COMPUTERS

CONF.

CONF.

STACKS

READING ROOM

REFLECTION POOL

PAUL MICHAEL ARCHITECTS, PLLC                                        All Rights Reserved                                         1221 E Pike St #300 Seattle WA 98122  USA                                           (206) 890-9229