PAUL MICHAEL DAVIS ARCHITECTS, PLLC

Axonometric Detail Drawings

SEA-CAN House


Our clients, a young family of 5, approached us asking us to design something bold, unusual, and adventurous.  Additionally, it had to add space for their growing, rambunctious kids, as well as bring their 1960s home into the 21st century.  And they really loved the idea of re-purposing shipping containers.


After analyzing the house and the way the clients lived in it, we proposed a series of minimalist metal boxes to replace their existing, poorly constructed garage.  In it's place, we designed a multi-level space with a new garage, a guest bedroom, and two multi-purpose spaces which could be used by adults and kids alike for a variety of things over the years.  Within this stacked volume, we stacked two recycled shipping containers and put the more private, messy rooms like bathrooms and a laundry room inside.


Our budget didn't allow for a complete renovation of the existing house, so we decided to let the existing house remain mostly as-is, and juxtapose it with a strongly contrasting, minimal addition.  

Two stacked, re-purposed shipping containers contain bathrooms, a laundry room, and other private, messy spaces

The massing of the house is a stark, honest contrast of old and new

The new house creates a variety of active spaces inside and outside, and intends to improve the relationship of the tract house to the street

A series of cascading decks encourages seamless indoor outdoor living

PAUL MICHAEL ARCHITECTS, PLLC               All Rights Reserved               1221 E Pike St #300 Seattle WA 98122  USA               (206) 890-9229