PAUL MICHAEL DAVIS ARCHITECTS, PLLC

View from sidewalk

Magnolia Mid-century Remodel


The owners of a worn-out mid-century house in Seattle’s Magnolia neighborhood hired Paul Michael Davis Design to re-imagine their home and add a third story.


They loved the clean lines and natural light of the original house, so we preserved these elements and based the new design on them.  We proposed a series of roof terraces linked by outdoor staircases which would take advantage of the outstanding views of Elliott Bay.


The house is clad in galvanized steel and local cedar and features re-used and recycled materials, a rain water cistern, and an abundance of natural light to reduce the house’s environmental impact.


Rendering showing the Great Room overlooking Elliott Bay and the Seattle skyline

Rendering showing the office overlooking Queen Anne hill and the Seattle skyline

Main Floor Plan

Upper Floor Plan