PAUL MICHAEL DAVIS ARCHITECTS, PLLC

Cafe Javasti - Maple Leaf


After we finished the design of their location in Wedgwood, Cafe Javasti asked us to renovate their smaller space in the Maple Leaf neighborhood of Seattle.


Since the existing lighting was poor, we came up with a diagonal grid of conduit and standard socket light fixtures covering the entire ceiling in the space. Over the coffee bar, this grid sprouts pendant task lights from Schoolhouse Electric.


Our other interventions were a new exterior bench along the sidewalk, a white epoxy countertop at the coffee bar, and randomized graphic elements in a new tile backsplash and a wood screen below the espresso machine.


Bench Fabrication by Leif Nordquist


As an amenity for the community, a custom built steel and hardwood bench is tapered to fit into a sliver of space betwen the sidewalk and the front of the building

A pendant light by Schoolhouse Electric hangs from the diagonal conduit grid

Vertical grain fir blocks cut at an angle are arranged in a random order below the espresso bar

We designed a sign celebrating the neighborhood made from a water jet cut steel panel, which also serves as the left support of the bench

PROJECT DETAILS


Name:               Javasti


Completition:     


Location:           Maple Leaf, Seattle WA USA


Scope:              


Area:                 

PEOPLE


Architect:     Paul Michael Davis

                   


Structural:    


Contractor:  

PAUL MICHAEL ARCHITECTS, PLLC                                        All Rights Reserved                                         1221 E Pike St #300 Seattle WA 98122  USA                                           (206) 890-9229

A diagonal grid of brass electrical conduit and standard porcelain socket light fixtures on the cafe ceiling