PAUL MICHAEL DAVIS ARCHITECTS, PLLC

TMR Investments Office


We transformed two unfinished office spaces in a Mid-Century modern Seattle building into large office headquarters for Thayer Manca Investments.


Our first step was to identify items in the raw space that we wanted to preserve and expose. A rough concrete and cinder block wall was on the top of that list. Instead of covering it up with sheetrock like the building's owner wanted, we asked them to leave it exposed as a feature wall that helped tell the story of the structure.


We also asked them to expose the rough, 50-year-old wood beams, which we contrasted with crisp, white walls and ceilings. We designed a glass-walled conference room with a walnut sliding door, which copied the simple wood detailing of the original windows on the building. A simple color palette of white and gray is warmed by cork flooring, which also helps control sound.


Our conference room enclosure which replicates the original midcentury site built glass wall

Cork flooring and exposed original glu-lam beams add warm to a gray and white materials palette

A lounge space with soft, cozy seating serves as a casual alternative workspace

The abundance of natural materials serve as a counterpoint to the cool light typical in the Pacific Northwest

PAUL MICHAEL ARCHITECTS, PLLC                                        All Rights Reserved                                         1221 E Pike St #300 Seattle WA 98122  USA                                           (206) 890-9229

PROJECT DETAILS


Name:                    Thayer Manca Office


Completition:          2016     


Location:                Fremont, Seattle, USA


Scope:                   Interior Renovation of a mid-century office space


Area:                      1500 SF

PEOPLE


Architect:             Paul Michael Davis  

                   

Interior          Claudia Larkin

Design: