PAUL MICHAEL DAVIS ARCHITECTS, PLLC

The new family room on the rear, east side of the existing house

Bryant House


Our clients had recently purchased a 1920s dutch colonial house in Seattle's Bryant neighborhood, which was full of charm. But the house had a tiny, dysfunctional kitchen and living room and their growing family needed another bedroom.


We brought a great deal of southeastern light into the house, and opened up a new family room onto a rooftop deck with custom exterior pocket doors. Custom cabinetry flanks most walls to provide storage as well as carry the traditional appearance of the existing house into our new additions.


The new kitchen has a large central island with a white macabus marble top

Ann Sacks concrete backsplash tile, Miele Range and concealed hood, Schoolhouse Electric hardware

Bar with built in wine fridge, family room beyond

Exterior pocket doors open up the new family room to a rooftop deck

New Master Bathroom above family room addition

PROJECT DETAILS


Name:                    Bryant House


Completion:          2015


Location:                Seattle, WA USA


Scope:                   Two-story addition to, and selective remodel

               of an 1920s Seattle bungalow, including a new

               kitchen and master suite


Area:               3000 SF                 

PEOPLE


Architect:          Paul Michael Davis

               Tiffany Chow


Structural:         BTL Engineering


Contractor:        Andy Watts

               Boom Builders

PAUL MICHAEL ARCHITECTS, PLLC                                        All Rights Reserved                                         1221 E Pike St #300 Seattle WA 98122  USA                                           (206) 890-9229