PAUL MICHAEL DAVIS ARCHITECTS, PLLC

Atwater Clearing Community Center


This design proposes a series of small interventions to improve the community spaces of a large apartment community on a small lake near Everett, Washington. We developed a language of simple gable and fence structures made of wood 2x6s spaced closely together for a dense screen. These are distributed around the site at points of interest to encourage community engagement.


This project was designed in collaboration with Dan Dizazzo, Landscape Architect


Photographs by David Lee


Render showing our entry gate design

View of the renovated mail kiosk and community center entrance with the cedar wood screen we designed

West facade of the renovated community center.  On the left is an outdoor stair to the fitness center we added to allow for 24-hour access by residents

Axonometric drawing and physical model showing our studies for the mail kiosk and BBQ shelter to be located on the grounds

PAUL MICHAEL ARCHITECTS, PLLC               All Rights Reserved               1221 E Pike St #300 Seattle WA 98122  USA               (206) 890-9229